• SRS Nationell Ranking 2015

Det blir en nationell SRS Ranking redan i år. Och Trosa Båtklubbs Notstickshällan Race kommer att ingå, och jag hoppas även Sörmlandsregattan ingår i rankingen. Alla sanktionerade seglingar kan ingå, dock inte rena short handed-seglingar om jag förstår rätt. Klubbarna måste själva anmäla sina tävlingar till rankingen om jag har läst rätt.
Frågan är då om det blir så många race här i min närhet som kan tänkas ingå. För utom de Trosa-race jag nyss nämnt antar jag att OxSS Arkö Runt kommer att ingå.

SRS Nationell Ranking 2015

Svenskt Respitsystem, SRS är svensk seglings eget system för kappsegling med olika båtar mot varandra. Med syfte att uppmuntra mer breddseglingen i Sverige kommer alla SRS kappseglare att kunna tävla mot varandra oavsett var man befinner sig och kappseglar i Sverige. Med start säsongen 2015 kommer Svenska Seglarförbundet att testa en nationell SRS ranking.

Idén är långt ifrån ny och under lång tid har det diskuterats huruvida det skulle vara möjligt att låta knyta ihop SRS seglingarna i Sverige på något sätt. Men nu har det alltså hänt tack vare SSF:s Tekniska kommitté som fått bitarna på plats.

Alla sanktionerade kappseglingar är välkomna att vara med i rankingen. Förutom att anmäla till SSF att man vill vara med behöver arrangören av en SRS tävling inte göra mer än att skicka in en resultatlista till Seglarförbundet så snart som tävlingen gått av stapeln. Resultaten från de olika seglingarna kommer att slås ihop i en gemensam rankinglista och vid ett antal tillfällen under året kommer en aktuell ranking att släppas.

-Det är kul att vi kan presentera den här nyheter för svensk breddsegling till säsongen 2015. Ett stort tack skall gå till SSF:s Tekniska kommitté som lagt och lägger ner ett stort jobb för att SRS systemet skall vara rättvist och utvecklas på ett bra sätt. Tyvärr får de sällan beröm för den insats de gör för svensk segling, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör/sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Brev till alla sanktionerade kappseglingar kommer att gå ut i veckan med instruktioner om hur klubben gör för att få sin segling med i rankingen. Som seglare är du automatiskt med på rankingen om du seglar en av de i rankingen ingående tävlingarna.

Läs mer på www.svensksegling.se/srsnationellranking

Frågor besvaras på mail av srs@ssf.se

Ska bli intressant att se hur det funkar.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.