• SRS-cupen avgörs på lördag

Sörmlandskustens SRS-cup kommer att avgöras på lördag. Två race seglas då samma dag. Nävekvarns öppna samt Östertäljes tävling Radön Open. Vilka som kommer att deltaga har jag dock inte koll på.

Efter helgens seger i Trosa har Rivalmästaren Per Sandberg tagit ett litet grep om guldpokalen. Jagande Anders Román har dock möjlighet att knipa segern i cupen. Knappt 16 poäng skiljer. För att Román ska ha chansen måste han för det första ställa upp på lördagens tävling. Troligen är det seger eller andraplats som gäller, och det förutsatt att Sandberg inte tar några poäng alls. Sandberg måste troligen komma femma eller bättre för att räkna hem poäng.

NF Jenny med Anders Roman

Trea ligger Nisse Nyström med Facil 35 Hambo. Andraplatsen finns inom räckhåll. Det krävs dock säkerligen en seger på Radön Open för att ha möjlighet att ta steget förbi Román.

På fjärde plats finns Trosaseglaren Janne Lindmark som har en möjlighet att knipa bronspokalen. En start i Nävekvarn är ett måste. Sedan gäller att knipa 55 poäng mer än Nyström. Om Lindmark seglar Radön så får han inte räkna bort Arköresultatet eftersom minst ett resultat från ”väst” måste räknas.

På femte plats finns Henric Lundblad. Han har tre resultat vilket innebär att han får räkna alla sina poäng om han deltar i någon av helgens race. Vid seger finns goda möjligheter för en bronspokal.

Johan Karlsson ligger sexa med tre starter i ”Öst”. Skulle Johan segla Radön Open så finns dock goda möjligheter att knipa några poäng genom att växla ut helgens elfte plats mot något bättre. Men för att nå pallen krävs start i Nävekvarn.

Tango ligger sjua och kommer inte att segla mer i år. Risken finns att vi halkar ner en eller annan placering i sluttabellen.
Ingen bakom Tango har dock möjlighet att nå pallen.

Jag uppmanar arrangörerna av kommande helgs race att ge mig resultat så snabbt som möjligt.

SRS-cupen >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• SRS-cupen avgörs på lördag

 1. 7 september, 2014 at 17:44

  NySS har lammgrillning på Broken nästa helg.. Intressant vilka som skippar det?
  Om det är viktigare än Nävekvarn o SRS- cupen lär väl visa sig.
  Therese o jag har sedan tidigare valt lammgrillning på Broken vilket nog ger dåligt med cup-poäng.
  Stefan K
  http://www.dehlerdoris.blogspot.com

  • 7 september, 2014 at 19:18

   Lammgrillning på Broken låter ju inte helt fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.