• Ett par bilder från båtmässan

Drygt 60 segelbåtar fanns på plats på båtmässan i Älvsjö i veckan. Några av dem var också rätt intressanta att se på. Bavaria och Hanse är dock inget som lockar mej.

bild018_1.jpg

Brenta 30, bilden ovan, skulle man ju kunna tänka sig. Inte mycket att bo i om man vill ha bekvämlighet, men det är ju större än en Finnjolle som vissa kunde segla ut till Sandhamn med på helgerna förr i tiden. Men de där dynorna, ligger dom kvar om det blåser huggorm, går grov sjö och spöregnar?

bild019_1.jpg

Elan 340 är en av mina favoritbåtar alla kategorier. Nu har den större Elan 410 dykt upp och sittbrunnen på den är ju rätt okej ;-) Bästa sittbrunnen på mässan! Man både sitter och står bra, och så är ratten svart. Sen gillar haf inte dessa stålkonstruktioner som många båtar har framför ratten. Ingen sån här inte. Inredningen är ljus och lite kantig. Saknar dock, som på de flesta båtar, lite annat än bara trä, trä och trä. Man kunde väl ha några glasluckor till skåpen pentryt.

Nya Dehler 34 såg fin ut också. Snyggt med teaken och ljusinsläppen i rufftaket. Dock gillade jag inte sittbrunnen. Det var på nått sätt för höga tofter och för låga sargar. Allt för att få så stort utryme som möjligt i akterkojen.

Nya Finn-Flyer 32 lyckades jag också missa att ta bilder på. Men om du funderar på en sån så ska man nog vara rätt lång för att kunna sitta på sittbrunnssargen och styra. Jag hoppade upp, för det va precis vad man fick göra, tog tag i rorkulten och satte mig bekvämt, då nådde jag inte ner med fötterna på durken…?

J 109 en ju en sweet farkost, eller hur Peter? ;-)

Och så X 34:an. Kanske var det dumt att ha varit ner i Elan 410 just innan X 34. Tyckte den var trång…Noterbart var att köksbänken inte hade några lister. Ingen idé att laga middag under segling alltså. För övrigt börjar väl X-båtarna se lite trissta ut i designen, lite för mycket som alla andra, fast alla andra båtar börjar ju bli lite annorlunda med små designprylar här och där.

På onsdag är det för övrigt 117 miljoner i potten på Lotto/Drömvinsten. Då har man ju råd med an båt av varje slag: Brenta 30 till soliga lördagar utan familjen, Elan 410 till Gotland Runt och Elan 340 till semester och klubbseglingarna. ;-)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Ett par bilder från båtmässan

 1. 18 november, 2007 at 17:27

  J/109 är såklart sweet!

  Elan 410 har också shorthand-seglats en del i Norge. Verkligen fin båt!

 2. MV
  19 november, 2007 at 11:15

  FF 34 har en sats man monterar in så att man får toft för fötterna som rorsman. Noterade samma sak som du men fick en förklaring av killarna på plats.

 3. MV
  19 november, 2007 at 11:18

  FF 34 har en sats man monterar in så att man får toft för fötterna som rorsman. Noterade samma sak som du men fick en förklaring av killarna på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.