• Mästarna gör upp i Sandhamn

Kommande helg avgjörs tävlingen Mästarnas Mästare ute i Sandhamn. Svenska seglarförbundet bjuder in samtliga svenska mästare från de olika seglingsklasserna, samt en och annan ytterligare som tilldelas ett wildcard. Vid förra årets tävlingar fick Magnus Woxén ett wildcard och tog till slut hem segern.

Regatta.nu har det diskuterats livligt vem som kommer att vinna, och just nu är det J80-seglaren Mikael Linqvist som är favorit bland Regatta.nus läsare.
26 besättningar är anmälda och ytterligare en plats är öppen för Svenska mästaren i Sprint. Själv tror jag på Patrik Forsgren, i år mästare i Formula 18. Tidigare har Patrik även vunnit SM i Express, och jag tror att han även vunnit i 606. J80-mästaren Mikael Lindkvist blir naturligtvis farlig. En annan som bör gå långt i tävlingen är Niklas Edler, svensk mästare i Laser Master. Niklas har bland annat Mathias Bredin med sig som fördäcksgast, en stabil kille som brukar kampera ihop med match-racing-stjärnan Björn Hansen. Naturligtvis håller jag en liten tumme för denna besättning då Mathias sin ungdom kajkade omkring på fjärdarna utanför Trosa.
Som Sörmlänning kommer jag även att hålla en tumme för Josefin Olsson. Josefin blev i somras svensk mästare i E-jolle för flickor, och hon blev även tvåa på ”stora” SM. Hon seglade då för Oxelösund, men har nu i sin satsning i sin nya klass Laser radial valt att byta klubb till GKSS i Göteborg. Josefin har i sin besättning med sig brorsan Joakim Olsson som fördäcksgast. Stefan Eriksson som seglat många år med Micke Lövgren i Expressen Team Delphi finns med ombord samt Stefans dotter Kajsa Sundklev, även hon en mycket duktig E-jolleseglare.
När vi ändå är inne på sörmländska seglare så måste vi även nämna M22-mästaren Kristina Lundevalls besättning. Från Nyköping har vi där Linda Kowallek och Daniel Ekstrand.
Expresseglare brukar ju hävda att Express är den tuffaste klassen att segla i. I så fall borde årets mästare Arne K Larssen (Regatta.nu) vara en het kandidat till mästartiteln i detta race. Arne är ju en rutinerad herre och har med sig en väl samtrimmad besättning. Han är även framgångsrik i många olika båttyper så visst borde han nå långt även här. Final når han, men han vinner inte. En annan rutinerad herre är Leif Karlsson, i år Svensk mästare i Drake. Leif har med sig Hasse bauer, Tom Whitmore och Claes Olivecrona. Ett rutinerat gäng som säkert tar sig till final.
Årets wildcard har tilldelats 470-seglarna Therese Torgersson och Johan Molund. Båda dessa seglare kan mycket väl nå final. Startfältet ser tuffare ut i år och det blir tufft att nå finalseglingarna.

Mitt tips är: 1) Patrik Forsgren, 2) Niklas Edler, 3) Leif Karlsson

Läs mer på SSFs sida >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.