• Sprintseglingen, min uppfinning?

I brist på annat så får jag väl skriva lite om mina funderingar. Det lär bli mer sådant under vinterhalvåret. Idag blir det lite funderingar kring tävlingsformen sprint. Det är ju aktuellt nu i samband med ”Mästarnas mästare” som avgörs kommande helg. Mästarnas Mästare är en tävling som seglas precis som mina idéer jag funderade på i slutet av 80-talet. Fanns det sprint då?

Jag hade funderingarna, redan då, på en publikvänlig och fartfyld tävling. Kanske kunde man segla inne i Trosa hamn? Idéerna var en ”final” på jollarnas Sörmlandscup där de bästa i respektive klass skulle vara direktkvalificerade samt att några ytterligare seglare skulle bjudas in. Sean skulle det seglas mycket korta race, 10-15 minuter, med max fem båtar på banan. ett antal heat skulle seglas så att alla mötte alla för att sedan avsluta med en final där de som samlat flest poäng skulle mötas.

På ett planeringsmöte med Sörmlands jolleseglare minns jag att det kanske inte var så många som jublade, men Roger Eriksson i Oxelösund tog i alla fall hand om mina papper och sa att det var intressant och att de skulle fundera på det. Idag, 20 år senare har fortfarande ingen sörmlandscupfinal arrangerats, varken av OxSS eller nån annan klubb. Däremot dök det för ett antal år sedan upp liknande tävlingar och Sprint har blivit en ny tävlingsform. Vore ju kul att veta om det faktist är jag som är uppfinnaren eller om det va nån annan som hade samma idéer.  …eller fans tävingsformen redan på den tiden, 80-talet, utan att jag visste om det?

Kanske är det dags med en…nä, nu ska jag inte skriva vad jag har för idéer. Då är det bara nån som snor dom ;-)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.