• Årets DM och Sörmlandscup hade TSS som värd.

Text och bild: Leif Klemets.

DM startade redan på lördagen med en västvind som började på 6m/s och sedan tilltog. Efter att Hans-Jörgen och undertecknad  lagt färdigt banan upptäckte vi att startbåten  draggat förbi sista kryssmärket och alla seglare var försvunna!  Ett anrop på radion meddelade att alla jollar sökt nödhamn på Skabben.

Vad göra? Efter lite överläggningar enades alla om att försöka lägga en bana inåt Mälbyviken  med start ute vid vikens mynning. Detta visade sig fungera bra. Säkert den mest orginella DM-bana vi sett men tre seglingar kunde genomföras och de flesta B-optimisterna kunde vara med. Ola Linden NäBK som eskorterade alla jollarna tillbaka till Mälby, mätte upp 13 m/s i den krabba sjön. Och den här mätaren visar alltid för lite, var Ola’s kommentar.
Startbåten krävde tre stora ankare för att ligga still. Detta efter att vi lagt den nya banan i ”lugnt vatten och i lä”

089.jpg

Söndag. DM och SöC.  Blacken var på bättre humör idag och välkomnade alla seglare med en sydostvind på 3 m/s. Nu var startfälten betydligt större än på lördagen. Kanske det största i år? Seglingarna avlöpte perfekt. Vinden vred en aning mot ost så en lättare justering av banan gjordes av Sivert och Stefan M. Det var tajta seglingar i båda klasserna De flesta rejsen var inte avgjorda förrän på mållinjen. Resultat finns på www.sdsf.d.se

E-jolleklassen var på söndagen kul att se. Sex jollar till start. Tyvärr startade ingen E-jolle på lördagen med påföljd att DM inte kunde räknas i den klassen. Här måste nämnas Helena Göransson. Stålmorsan som var allvarligt sjuk för ett halvår sedan,  och nu nafsade ungtupparna i bakhasorna.( ja inte på det sättet…) En annan dam, Martina Thörn seglade hem segern i klassen. That’s GIRLPOWER!

TSS-Undomsektion tackar alla seglare, föräldrar och fuktionärer, inte bara till denna tävling utan till årets alla arrangörer av Sörmlandscupen. Väl mött nästa år.

Extra tack till Tomas Maxe, TSS Seglingskommité, i spetsen för all hjälp.

/Leif Klemets


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.