• Byxelkroken, kappseglingen eller fest?

På lördag startar årets upplaga av Byxelkroken. En av Sveriges största kappseglingar sett till antalet deltagare. Förra året var det 105 båtar, i år 114 anmälda. Deltagarna kommer inte bara från Västervikstrakten utan en hel del tar sig ner från Södermanland och Stockholm. Även någon båt från Mälaren såg jag i startlistan.
Många ser nog den här seglingen mer som en fest än en kappsegling. Krogen i Byxelkrok lockar nog många. Men starten för söndagens segling går redan klockan nio på morgonen så för den som vill hänga med i resultatlistan får det nog inte bli för många öl på lördagkvällen.
Tangosailing.nu kommer förhoppningsvis att få rapporter från ett par seglare. Från Trosa deltar Kjell Enbom med sin Dehler 34 DD Rabalder. Patrick Enbom som deltar ombord på Rabalder har lovat att försöka få iväg nått SMS eller MMS. För mig som Expresseglare är det naturligtvis kul att det är hela tolv Expresser på startlinjen. Bland andra syns Valdemarsviksseglaren Anders Svensson som jag seglat med. Dessutom är den före detta bandyliraren Jonas Claesson anmäld i en Express. Från Nävekvarn kommer Team knoX som i år haft en lite tyngre säsong än tidigare. En hel del båtar från Oxelösund och Nyköping finns med i startlistan och även ett par från Södertälje, bland annat Skidbladner, First 36.7:an med Johnny Rickman ombord. man kan tydligen segla vad som helst över Kalmar Sund, men sova får man förmodligen göra på land nånstans. 606 och Hobie Tiger hör til de mer obeboeliga farkosterna i startfältet. Med rätt vindar lär dock Hobie Tigern vara i god tid till Byxelkrok för att kunna boka bord på krogen…
Det lär bli friska vindar i helgen. Över tio meter, kanske upp mot 15 från väst eller nordväst. Avtagande under söndagen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.