• Dags för Arkö Runt

I morgon lördag är det dags för årets upplaga av Arkö Runt. Start och mål sker publikvänligt i Oxelösunds hamn. Arkö Runt har länge varit en av Ostkustens största seglingar, men deltagarna sviker. I år är det bara 66 anmälda vilket, antar jag är det sämsta hittills. När jag seglade första gången i början på 80-talet var det över 300 startande.

Fem båtar från Trosa båtklubb finns med i startlistan. Janne Lindmark, Albin 78, Jose Paavola, First 35s5, Anders Kristiansson, Lady Helmsman, Kjell Enbom, Dehler 34 DD och Torbjörn Blomberg, X-99. Störst chans av dessa på en topp-placering har Kjell Enbom. Han ligger ofta bra till och även om han haft tuffare med sin nya båt så visade han på förra årets Arkö Runt att han kan segla även denna båt fort.

Vindarna verkar bli relativt friska, runt åtta meter per sekund från sydväst. Det kan väl bli en Rival 22 som vinner…

Seglar just du Arkö Runt så skicka gärna ett SMS/MMS med bilder och lite rapport från racet. 073-9466699.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.