• Tuffa tag på IMS-VM

Det blev tuffa tag under torsdagen på IMS-VM i Norge. Med vindar på upp mot 17 m/s blev det en hel del skörade segel, och även en del protester efter krockar mellan båtar. Tyskarna fortsätter att dominera i båda klasserna. I stora klassen leder 46-fotaren Beluga Sailing Team klart före Finska Alfa Romeo. Norska Kung Harald med sin Fram XV håller tredje platsen. Svenskarna hänger med hyggligt. Gotland Runt-segraren Du Soleil håller sjätte plats med goda chanser att avancera. Sjua ligger Göteborgarna på Ernst & Young och nia ligger för mig lite överaskande Condevor. Dock ska det väl sägas att Condevor toppat upp sin besättning med seglare som Björn Österberg och Emil Wiberg. Övriga svenskar är Karukera på 15:e plats och Blues på 19:e. 27 startande är det i klassen och på 25:e plats ligger en båt med det fina namnet Tango….

I den lilla klassen är det  X-332:an Chinook i täten. 2-2-1-3-2-1 är tyskarnas serie. Även på andra plats ligger en tysk båt, en Dehler 29 och att Dehler 29:an är en snabb båt vet vi. Här har svenskarna det tyngre. Av fjorton deltagare ligger ski.it på tionde plats och Surfer Girl på tolfte. Noterbart är att det är fyra First 36.7 på de fem sista platserna.

I dag fredag seglas det korta havsracet.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.