• Fastnet Race – Virtuellt

bild1.jpg

Jag har ju skrivit några rader om seglingsspelet Virtual Skipper förut. Nu har jag varit ute i den virtuella världen och seglat Fastnet Race!Det är Sailport Sailrace som är det nya spelet, eller simulatorn kanske man kan säga. Jag va inte med riktigt i starten utan kom i väg först på morgonen dagen efter, ca nio timmar efter att starten gått. Några som tröttnat på att styra sina båtar passerades ganska snabbt. Det blev många timmar vid datorn. Att styra sin båt var att antingen bestämma kursen i förhållande till vinden, eller eller bara styra en kompasskurs. Vindarna i spelet bestäms av det riktiga vädret. De seglare som startade på den utsatta tiden fick det rätt tufft med att planera sina rundningar av Fastnet Rock då det skedde mitt i natten. Det va gaska svårt att beräkna exakt när båten skulle vända runt ”Rocken”. Många som inte var vakna missade rundningen. Själv hade jag fördelen att runda klockan åtta på morgonen. Sen jagade jag ”4sail” mot mål. 4Sail som låg före hela banan ända från start passerade mållinjen utanför Plymouth tre minuter före min båt. Det är som att navigera en båt på riktigt. Nackdelen var väl att det inte gick att lägga waypoint så man kunde sova, eller jobba i lugn och ro.

Vinnare blev finska ”Sampo”, läs mer om han och hans race på Hamnen.se.

Tango, eller Nikodemus som min båt fick heta slutade 22.a, 7,5 timmar efter segraren. På banan fanns även mina bloggkollegor Blur (nionde plats) och Skota (23:e plats). Även seglingsfotografen Oskar Kihlborg fanns med, tror ni han fick några schyssta bilder på den virtuella seglingen?
Det lär bli flera race på nätet. Bland annat jobbas det på att få in Sailport Sailrace hos Volvo Ocean Race. Men då får vi hoppas att det finns nån funktion där man kan lägga in en waypoint för rundningar så man slipper komma hem från jobbet och se sin båt stå på grund.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.