• Josefin Olsson sexa på VM.

E-jolle-VM är avslutat för den här gången, och bästa svensk blev Oxelösunds Josefin Olsson på sjätte plats. I sista racet avslutade hon regattan med en fin andraplats.
Segraren. tyska Svenja Puls radade upp topplaceringar i regattan och var tämligen ohotad. På tolv starter blev det fyra ettor och fyra tvåor. Silver och brons gick till vårat grannland Danmark.
Näst bästa svenska blev även det en seglare med hemmaklubb Oxelösund. Sofia Steninger tog hand om 17e platsen. Hennes toppnotering var en fyra.
Trosaseglaren Therese Antman halkade ner ytterligare en placering jämfört med gårdagen. Trots det är 29e plats ett mycket bra resultat på ett VM. Vem utmanar Therese i TBK om priset ”årets seglare” i år?
På 63e plats hittar vi ytterligare en Oxelösundsseglare, Kajsa Sundklev.
På killsidan blev det Norsk seger genom Mathias Mollatt. Bäsa svensk blev Viktor Bolmgren på åttonde plats. Det var för övrigt hela nio svenkar bland de 22 första.

Kul med lite Sörmländska framgångar på kappseglingsbanorna, men bakom dessa seglare ser det tomt ut! Vad gör klubbar och Södermanlands Seglarförbund åt detta?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.