• Kampen går vidare.

Kampen mellan vad som kallas Nya Zealands A-lag och Nya Zealands B-lag går vidare. I går tisdag utspelades en märklig och fantastisk match där Team Emirates NZ redan efter första kryssen ledde med över 350 meter. Alinghi knaprade ikapp och var till och med före ett tag på andra kryssen, men av någon anledning släppte Alinghi bevakningen på sin motståndare och Team NZ smet förbi och segrade. Statistik visade att Alinghi seglade fortare men längre väg. På första kryssen seglade de över 500 meter längre väg än Nya Zealändarna. Och när man leder på sista länsen in mot mål, borde man inte bevaka sin motståndare bättre då?

Idag blev det dock revanch för Ed Baird och hans Nya Zealändska taktiker Brad Butterworh. Alinghi ledde dagens race från start till mål, och därmed står det 2-2 i kampen om den åtråvärda bucklan, Americas Cup.

Håller Brad Butterworth koll på taktiken så fixar Alinghi detta tror jag.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.