• Kajsa, Erik, Felix och Strängnäs SS segrare i Trosa.

I helgen seglades delsegling två i Sörmlandscupen, Lions Kanna. Lions Kanna är även namnet på det stora vandringspriset som tillfaller bästa klubb enligt en lite speciell poängräkning. Trosa BK har abonerat på pokalen i elva år, men nu tog Strängnäs SS över vårdnaden och Sörmlands vackraste vandringspris. Seglingarna hölls inne på fjärden utanför båtklubben. Solen sken från en klarblå himmel, och därmed ingen sjöbris, utan det var den ostliga vinden som regerade. Tyvärr var det bara femton seglare anmälda till start vilket är det sämsta i tävlingens historia. Lagtävlingen vanns som sagt av Strängnäs. Individuellt blev det dock inga Strängnässegrar. I E-jolle var det VM-klara Kajsa Sundklev (OxSS) som lekte hem tävlingen. Hon var så överlägsen att hon gjorde ”720” i nästan alla rundningar för att låta motståndarna hänga med. I optimist 13-15 år var det Trosas Felix Brodin som kammade hem segern med tre spikar, och i klassen Optimist 12 år och yngre var den tävlingens yngste deltagare som visade klass genom att spika alla tre race. Lägg namnet Erik Lindén på minnet. Erik är nio år och seglar för Nävekvarns BK. Han seglade även ifrån de flesta även i den äldre klassen. Dagens segrare leder nu även sina respektive klasser i Sörmlandscupen. Resultat och fler bilder finns på TBKs hemsida >>>

Nedan följer några bilder med kommentarer. Foto: webmaster.

01_nyhet070603_049.jpg

Kajsa Sundklev visade upp sig framför kameran. 01_nyhet070603_054.jpg

Strängnässeglarna som tog hem lagpriset Lions Kanna.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.