• Spik igen.

Idag bar det av på nya äventyr. Större delen av Tangos besättning drog söder ut för att mönstra på Nina III. En Express hemmahörandes i Valdemarsvik. Anders Svensson heter ägaren och har för många år sedan bott och seglat i Trosa. Att Anders kunde segla visste vi sedan tidigare. Jag håller ju koll på alla resultat runt om i landet… För ett par veckor sedan blev han tvåa i en Expresstävling i Nävekvarn.

Jim och jag tog bilen ner tillsammans med Håkan Ros som brukar segla med Anders lite då och då. Vi stannade till hemma hos Anders och tog en fika för att sedan ta motorbåt ut till klubbholmen där båten redan låg.

bild058.jpg

Anders kollar banan innan start.

På vägen ut passade vi även på att kolla banan och vindarna. Blåsigt och byigt skulle det bli, och vi hade strategin klar för oss, ut från land!

Tyvär var vinden sådan riktning att det mest blev att ”åka runt”. Vi satte aldrig spinnakern på hela banan. En kort kryss, halvvind och halvvind. Tre varv.

bild060.jpg

Anders, koncentrerad rorsman.

bild061.jpg

Webmaster själv med blicken på seglen.

Vi tog enkelt starten och hade sedan stenkoll på de fem andra Expresserna. På de tuffa halvvindarna gällde det att hänga med i vrid och byar. Skota, skota, skota….Vi seglade ifrån sakta men säkert. På kryssen på andra varvet närmade sig de två närmaste Expresserna något då de lyckades knipa lite höjd bakom en ö. Vinden vred något och på den sista halvvinden in mot mål fanns det chans att sätta spinnakern. Vi var dock kyliga och lät motståndarna dra första draget. När deras spinnare väl kom upp var segern i praktiken redan klar. Nina III skar mållinjen som första Express med ungefär tre minuter till godo på tvåan. Vi tog även hem segern totalt.

Tyvärr har jag inga slutresultat i huvet just nu. De kommer senare.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.