• Tango segrade på Notstickshällan Race.

Fyra tapra seglingsteam gjorde upp om segern i årets upplaga av Notstickshällan Race. Det blev en händelserik tävling. Det började väl igentligen vid midnat när Patrick, som skulle ta hand om starten, ringde och sjukanmälde sig. Men vi klarade oss bra utan startfunktionärer.

bild044.jpg

Erik Karlsson för babord på startlinjen.

För babord på startlinjen kom Erik Karlsson forsande i sin Bavaria 37 C. Trots avsaknad av startklocka prickade Erik starten bäst av alla. Hemligeheten; ”Jag slog på TVn, ställde in testbilden, där finns ju klocka” berättade Erik efter målgång. Fortsättningsvis på Fågelöfjärden visade Erik att även en Bavaria med rullstor går att segla fort med. Bavarian pinnade på ordentligt och det var inte föränn det blev lite tätare mellan slagen vi i Tango tog oss förbi Akka. …Och där ute vid farleden finns ett grund, nu vet även Erik om det. Efter några minuter tog de sig dock av för egen maskin och fortsatte tävlingen.
Vi hittade rätt på vindskiftena och ryckte åt oss en stor ledning.
Vid Svarthälls fyr rundade vi fyra minuter för Jose Paavola i Birdie 32. Vinden ökade långsamt och vred några grader mot ost. Lite strul blev det när spinnakern sattes vid rundningen av Doftskär. På Tango seglade vi bara på två mans besättning i dag, och den som inte styr får göra allt annat. *pust!*
Tävlingen fortsatte sedan in på Fågelöfjärden igen, där startlinjen rundades, och sedan bar det av på en kryss ut mot Svarthäll igen. Vid Doftskärs hällar åkte ”spinnaren” upp igen och nu blåste det på riktigt bra, kanske runt fem m/s. Tango tuffade på i drygt sex knop och bakåt såg det lungt ut. Jose och Erik tampades tätt, medan Janne Lindmark och Hasse Lundén hade svårt att få fart på den lilla Albin 78:an.

bild045.jpg

Janne Lindmark med gasten Hasse Lundén på väg mot mål.

Vi skar mållinjen nästan sju minuter före Jose Paavola, och därmed stod det klart att vi äntligen fick vinna även Notstickshällan Race. Det hade förståss varit roligare med fler båtar. Men vi är nu trots allt obesegrade under ett år, och den segersviten ska fortsätta ett tag till.
Erik Karlsson lyckades trots grundstötning knipa tredjeplatsen före Janne Lindmark.
Fler borde göra som Erik, ställ upp och segla för att det är kul. Tung båt, full packad, rullgenua, rullstor, TV-antenn i masttoppen. Visst kan man vara med.

Resultat:
1. Jim Qvarnström/Express/Tango 2:43:51
2. Jose Paavola/Birdie 32/Chanet 2:49:52
3. Erik Karlsson/Bavaria 37c/Akka 3:02:32
4. Jan Lindmark/Albin 78/Susanna 3:05:14

Efter målgång festades det på sill och potatis i TBKs klubbhus. TBKs flaggfest var välbesökt, och Bertil Rengfelt annrättningar smakade utsökt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.