• Rodermeck på Tango.

bild032.jpg

Vårvärmen vill inte innfinna sig, då blir det båtmeck i garaget. Den här gången är det rodret som behöver en genomgång. Det är elva år sedan grovjobbet med botten gjordes på Tango. Nu börjar färgen flaga på sina ställen och det är hög tid att  åtgärda detta, ett slitsamt jobb. Återstår att se hur mycket vi gör åt saken. Det är trots allt viktigare att segla så lite som vi seglat de senaste åren, men när båten ännu står på land kan man ju fixa lite i alla fall. Sprickor hade tidigare upptäckts på tangos roder. De spaklades igen, men återkom varje år. Nu tänkte vi undersöka saken närmare och började slipa ner området runt sprickorna. Det visade sig vara ett igenspacklat hål..?? Ett runt hål bara igensatt med spackel? Vi filade upp hålet och plastade igen ordentligt, och när vi ändå var i farten innomhus så slipade vi ner all bottenfärg  och delar av epoxin för att fixa till finishen ordentligt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.