• Vinden är som bortblåst….

I tre dagar har arrangörer och seglare väntat på att vinden ska infinna sig utanför Valencia. Kvaltävlingarna till Americas Cup inleddes i måndags men ännu har bara den rödvita ”apan” hissats som förklarar seglingarna uppskjutna. Men jag tycker dom har det rätt bra ändå, solen skiner ju, och de bhöver tydligen inte ligga och guppa så länge på havet. Första start är planerad till 14.15 och redan vid 16-tiden skickar de in båtarna i hamn igen. Annat var det när vi seglade Express-SM utanför Tanum. Starten var planerad till klockan 10.00. Efter sju timmars drivande med strömmarna gav arrangören upp. På Tango seglade det året Patrick Fällman, och innan tävlingarnas början hade han rensat båten på allt som inte behövdes ombord, så vad gör man i sju timmar på en båt i solen ute på havet?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.