• LYS-klass på Gotland Runt, succé?

För ett tag sedan skrev jag om att det på årets Gotland Runt blir möjligt att segla LYS. ….och det verkar nu som att det kan locka en bra antal startande. Inte bara ”nya” seglare som till ett billigare pris kan ”testa”, utan även satsande besättningar med båtar som mäter bättre i LYS än i de andra mätreglerna.
LYS är väl ingen optimal regel, den skulle kunna förbättras om någon ville och orkade ta tag i det, men det är ju helt klart billigt och smidigt. Jag har inte koll nu vad det kostar att mäta in i till exempel IMS, det var ett tag sedan jag var där och härjade…
Per Lindforss, segelmakare på Quantum bland annat, är först att anmäla sig. Pär seglar sedan några år tillbaka Nova. Rykten på seglingsbloggen Blur.se talar om många intressanta seglare och båtar till LYS-klassen. Ja…man kanske skulle starta med Expressen. Blir det sol och sköna vindar är det ju inget problem att segla Express runt den gröna ön, värre är det om det regnar och blåser. Jag vill gärna ha det lite bekvämt nuför tiden.

Nu väntar en vecka i solen…ja, i skidbackarna i Tänndalen. Sedan är det vår och dax att torka av smutsen på Tango…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.