I stället för Sörmlandsregattan

Sörmlandsregattan är inställd på grund av corona-restriktioner. Dock planerar vi att köra något annat. Anledningen till att vi inte bara ändrar Sörmlandsregattan är att vi tycker namnet Sörmlandsregattan är synonymt med gemenskap, vilket ju är omöjligt i dessa tider.

Vi har satt ihop en enkät där ni som är potetiella Sörmlandsregatte-deltagare gärna får uttrycka era önskemål om hur tävlingen skall se ut.

Länk till enkäten finns här >>> (OBS! inga personuppgifter delas eller lämnas vidare)

Planen är ett enkelt arrangemang, kanske helt utan funktionärer. En start och målpunkt där deltagaren tar sin egen tid. Jaktstart, alternativt Halv jaktstart, det vill säga starttider beräknade på banlängd eller halva banlängden. (räknas sedan om)

Ingen startavgift, inga priser. Inga kringarrangemang.

Banan ska vara förhållandevis lättnavigerad, men ändå lite annorlunda.

De bananlternativ vi tänker oss är följande:

1) En ca 15-20 Nm lång skärgårdsbana med start och mål under lördagen (13 juni)
Detta förslag passar de flesta båttyper och går att köras i de flesta väderförhållanden.

2) En ca 60-70 Nm lång skärgårdsbana/kustbana med start på fredagkvällen. (12 juni)
Detta ger en längre segling med nattsegling. Tanken är ”halv jaktstart” där starttider är beräknade på en rundning ungefär halvvägs.
Risken med denna tävling är ju att man måste ut på öppet vatten (runt Landsort) för att få till längden. Det kan vara blåsigt, men med start på fredagen kan man ha reservplan att segla kortare bana under lördagen. För segla vill vi ju!

3) Samma bana som alternativ 2, men med start på lördagen. Fördelen är/kan vara att man slipper stressa ut på fredagkvällen för att hinna starta. Nackdelen är att det blir svårt att ha reservplan om det skulle vara riskabla väderförhållanden.

Har ni andra tankar eller önskemål så skriv under övrigt i enkäten, eller maila: niklas@tangosailing.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.