Båtkoll i Trosa hamn 20240710

29 segelbåtar denna onsdagsmorgon. Soligt, svalt och som synes ganska ont om vind. Men nu på eftermiddagen har vinden ökat ordentligt och jag väntar på åskvädret ikväll. Men det blir väl inget idag heller…

Rival 22 är en båttyp som synts ofta de senaste dagarna. Tror detta är den tredje den här veckan. Har det inte varit nån träff på Broken?

Sedan har vi en helt annan typ av båt, en koster från Arvid Laurin. Tror det är en Laurin 28.

Det här vet jag inte riktigt vad det är. Tyskflaggad. Lite över 30 fot. Har ju vissa drag av Olle Enderlein.

Det här är i alla fall en gammal Ohlson 8:8 från början på 70-talet. Ritad av Einar Ohlson.

Längst ut i morgonsolen låg denna Södergren-designade Swedestar 370 från 2006.

Sedan kör jag en liten Bavaria-kavalkad. Först här en äldre lite ovanliga modell från slutet på 80-talet. En Bavaria 320 design Axel Monhaupht.

Sedan fortsätter jag på samma linje med en Bavaria 350 från 1991. Samma designer.

Det här är också en Bavaria, men lite nyare. Med lite annan färg på skrovet än vanligt så ser den helt annorlunda ut. Bavaria 39 Cruiser från 2005.

Det finns några olika Bavaria-modeller att välja på. Jag har ett excel-blad där jag har listat 87 olika Bavarior, och då vet jag att det finns fler… I hamnen i år har jag dock ”bara” hittat 21 olika modeller av Bavaria. Totalt har jag sedan veckan före midsommar räknat in 246 olika segelbåtsmodeller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.