Gotland Runt 2024 | Alla båtar i mål

Alla båtar är i mål. Sista båt i mål blev Bavaria 33 Cruiser Nelly som skar mållinjen vid Skanskobb utanför Sandhamn kl 22.34.00 på onsdagskvällen. Men det var ingen riktig eftersläntare. Nelly var i tät kamp med Malö 116 Bion som gick i mål några minuter före. Nelly hamnar dessutom 27 i resultatlistan i SRS C av 49 startande. Så visst kan man resa med en Bavaria, eller Malö för den delen.

Resultaten skrev jag om igår . Men jag tänkte uppdatera med lite siffror på de Sörmländska båtarna.

I double handed seglade Bavaria 38 Match Mathilda in på plats 14 av 30 startande. Mathilda seglar för SS Svearna. I klass SRS C kom X-3/4-ton Xthyra tävlandes för Nävekvarns SS på plats 30 och Strängnäs båten Sinus, Wasa 410 på plats 41 av 49 startande.

Noterbart i SRS C är att Mithril tar tredjeplatsen sedan Omega 42 Oriole fått ett straff på grund av ett för stor segel om jag förstår rätt.

I SRS B slutade Arcona 340 Tiki Minos (Södertälje BS) på plats 8. Farr One Ton Joint Venture (Oxelösunds SS) på plats 22. Arcona 400 Blanka (SS Svearna) seglar in på plats 41.

På Dehler 36 Dehlerium seglar flera seglare med anknytning till Järna BK bland annat Kalle Widlert. De tog sig i mål som 30, och strax efter på plats 35 kom Hallberg Rassy 44 Pleasure med bland annat nyköpingsseglaren Peter Liedholm. 58 startande i klassen.

I SRS A startade 24 båtar och Mariefredsbåten Evolet, Dehler 42 slutade på plats 13 och Oxelösunds-båten E-Motion, Bavaria 42 Match blev 22.

Och så hade vi ju Strängnäs-seglarna Jonas och Oskar Svensson på X-41 Oxygen som seglade in på plats sju av 16 i lösas ORCi B.

Precis som Omega 42 Oriole ovan har en del andra straff utdelats. Bland annat fick Bacchant i Classic 3% straff för att ha använt ett segel som inte fanns i mätbrevet.

Även Rán har seglat med ett segel som inte fanns i mätbrevet och har då fått ett tidsstraff. Magic Mix tappade väl en pallplats när de fick 3% straff efter fel besättningsvikt i mätbrevet.

Finska Tulikettu tappade även de en pallplats efter att ha fått 3% straff för att ha haft en tyngre besättning äv maxvikten i mätbrevet.

Xp 33 Tärna i doublehanded fick 35 minuter gottgörelse efter att ha avbrutit seglingen utanför Alma en stund då de mottagit ett MOB-larm. (Man Över Bord) Men bara hittat en sändare.

Alla protester och sådant finns på Officiella Anslagstavlan på gotlandrunt.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.