Gotland Runt 2024 | Onsdag morgon

Tisdagen blev en fin seglingsdag gissar jag. Solen sken en hel del over de seglare som inte hunnit i mål. Vinden blåste på rätt hyggligt även om den avtagit lite. Men nu under natten har det blekt ur ordentligt och vid Almagrundet ligger en del båtar och guppar i nästan vindstilla väder. Ett 30-tal båtar är fortfarande kvar på banan och några av dessa är inte inne innan prisutdelningen ikväll. Vindarna ska visserligen öka lite under dagen, men väntas dö ut ikväll igen.

Alla vinnare och pallplacerade är klara enligt följande:

I SRS Double handed är det favoriterna i topp. Jag spikade till och med de tre på pallen i mitt förhandstips. Tutalör! tar en klar seger med två och en halv timme enligt resultaten på TracTrac. Finska JPK 10.30 AlmaVida blir tvåa och SunFast 3600 Groovie tar tredjeplatsen.

I ORCi A är det för mig lite oväntade resultat. Men tyska Elliot 52 Rafale var med i täten från början och tog segern 30 minuter före estniska Nola, en MAT 1220. Elliott 44 Matador blir trea. Swan 45 Katima som jag trodde på hamnade en bra bit ner på åttonde plats. 

I ORCi B seglar JPK 1180 Garm in som segrare. Jag tror även de tar segern totalt i ORCi-klasserna.

Tyska X-41 Imagine blir tvåa i klassen. Men sedan hände tydligen saker under gårdagen då First 36.7 Team Pro4u är klar trea enligt TracTrac. X-41 Magic Mix tappar till sjätte plats. Då även Italia 998 Madonna och Dehler 36 Stormsteg tar sig förbi i en jämn lista.

Södertälje-båten Tiki Minos är preliminärt på åttonde plats. Preliminärt skriver jag då jag inte riktigt litar på TracTrac.

I SRS C är det många kvar på banan, men de har inget med toppen att göra. Ingen av de kvarvarande kommer att ta sig in på topptio heller, mycket på grund av de avtagande vindarna.

Vinner gör här finska J/92 Jacutsi. En båt jag inte hade koll på innan. Omega 42 Oriole är dock ingen överraskning på andra plats. Däremot tycker jag att Linjett 37 Alina är en liten överraskning på tredjeplats. Favoriten Mithril är fyra och X-332 Sidekicks seglade upp sig på slutet och är sexa enligt TracTrac. Bland de som bröt finns här Scampin Boj Boj och Novan Cappuchino som båda kunde ha varit med högt upp.

I SRS B segrar Pogo 36 Boxer före två J/111 CAG och Valentina, men Figaro 2 Who Walley Rapide var bara några minuter bakom på fjärde plats. I övrigt är det många favoriter i topp här, men Aspect 40 Saga är kanske en liten överraskning på nionde plats i denna stora klass.

I SRS A  var det klart redan igår att VO 70 Tschuss 2 vann. Har jag koll så är det de som tar totalsegern också, och som ni säkert har koll så slog de ju nytt banrekord.

Rán blir tvåa och amerikanska Cookson 50 Privateer är trea.

Jättebåten Revenger bröt ju tidigt här, och Beau Geste kom aldrig till start.

I Multihull är det ju klart sedan tidigare att Carbon Tiger tar segern i en lite tunn klass på bara två startande.

Samma sak på Visby-banans Spirit of Traditions där Swan 55 Luna seglade ensam i mål sedan Amoress brutit.

I Classic segrade ju som jag skrev i går Beatrice Aurore före Refanut.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.