Sörmlandsregattan på lördag

I morgon lördag är det dags för race igen. Sörmlandsregattan, arrangerad av Trosa BK, Södertälje BS och Östertälje BK. Tyvärr har det varit väldigt svårt att locka deltagare på senare tid. Förra årets 12 var bottenrekord då, och i år är bara det 12 anmälda, men just nu kom ett återbud. Så i skrivande stund är det 11 till start. Dessutom en av dessa utom tävlan då han saknar regelrätt SRS-tal.

Det har varit några röriga dagar för mig som arrangör, men nu är det mesta klart och 11.30 går startsignalen i morgon.

Vädret är ostadigt och det kan bli lite regn om vi har otur. Vindarna ser ut att vara måttliga på morgonen och ökande. Kan bli bra. Många seglar shorthanded och på Tango är vi fyra så det gör inget om det blåser på lite. Perfekt vore med fyra meter på undanvinden och åtta på kryssen. Men sedan lär det ju bli en lång öppen bog på slutet och då kanske vi inte vill ha för mycket vind…

Vi satsar naturligtvis på seger, men motståndet är som ofta kanska tufft. I vår startgrupp har vi Christer Björk med Dehler 29 Funny. Anders Karlsson med Dehler 29 Gryffindor och så Janne Lindmark med Albin 78 Susanna. Vi ska inte heller glömma Omega 34 Together med Johan Grevald. Sedan har vi också Helene Kristiansson med sin Lady Helmsman som säkert gillar en öppen bog i frisk vind på slutet.

I den andra klassen är Johan Karlsson med Arcona 340 Tiki Minos favorit till segern.

Vi har ju haft det lite svårt på Sörmlandsregattan. Jag tror inte vi tagit en seger sedan slutet på 90-talet då vi hade egen Express-klass. Men nån gång ska vi väl ha lite flyt…

1 comment for “Sörmlandsregattan på lördag

  1. 8 juni, 2024 at 09:09

    Kanske är dagen idag just den dagen när vindarna och vädret bär fram er som segrare! Den tanken finns nog hos alla på startlinjen. Må alla deltagare få en bra dag och ett gott race!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.