Raymarine 2star 2024 | Måndag lunch

TracTrac funkar som det ska nu. Konstigt att det är samma visa varje år, att det ska ta en etapp innan det funkar.

Jag kör en kort lunch-rapport här. Starten skedde utanför Visby i morse i sydostligt måttlig vind. Undanvindssegel kom upp och undanvindsbåtarna fick ordentlig fart. Figaro-båtarna i startgrupp 4 dominerade på listan. Gissar att vinden tilltog lite när de lämnade Gotlands-kusten för flera toppade enligt TracTrac på över tio knop.

Sen, vid niotiden hände något…båtarna tappade snabbt fart och gjorde en snabb sväng norrut. Jag vet inte, men kan ju gissa på ett plötsligt motvrid och att de flesta tog lite tid på sig att få ner undanvindsseglen.

Efter det satte de mer traditionella båtarna fart och undanvindsbåtarna tappade i listan.

Strax före lunch såg jag också att Ölands Norra rapporterade nord-ost 1,7 m/s. Nu har det dock vridit ner till sydost 3,3 m/s. När fältet i eftermiddag passerad Ölands Norra lär vinden avta, och till målgången i Oskarshamn kan det bli tunt.

Noterbart i de olika grupperna. I grupp ett har Dehler 29 Funny kommandot, medan J/80-båtarna halkat efter en hel del.
I grupp 2 halkade Dehler 34 DD Funny Too efter i början, men har sakta klättrat och är nu tvåa bakom märkeskollegan Doris. Mithril är bara sjua och Inga G sist.
I grupp 3 har Rebellion täten knappt före Xp 33 Tärna. Arcona 340 Tiki Minos tappade mycket i början, men har sakta klättrat och är nu sexa.
I grupp 4 dominerar Figaro 3 Tutalör! och leder ganska klart före Pogo 36 Boxer. Who Walley har åkt lite berg och dalbana i listan men är just nu trea.
I klass 5 är det J/121 Jolene i täten följd av de två Arcona-båtarna Carma och Kharat. Princess Svanevit har halkat efter ordentligt på sistaplats.

Grupp 1-båtarna håller fortfarande täten, men bakom kommer de större båtarna snart och Doris tar nog över i täten vilken minut som helst.
Ska jag gissa att första båt är vid Blå Jungfrun vid fyratiden…

1 comment for “Raymarine 2star 2024 | Måndag lunch

  1. Lars Reutergårdh
    27 maj, 2024 at 15:47

    Tack f bra rapporter fr R2S!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.