Jolle-KM i Trosa BK

TBK_231015Förra helgen seglades ett ”Klubbmästerskap” i Optimistjolle i Trosa BK. Det är första jolletävlingen sedan 2019 då vi arrangerade Lions Kanna senast. Och något Klubbmästerskap har inte kört sedan 1999 enligt de resultat jag har liggandes här. Förhoppningsvis är det en ny trend. Ungdomssektionen har sedan ”re-starten” för ett par år sedan stadigt ökat antalet barn och ungdomar. Men prio har varit att lära dessa att segla medan kappsegling legat lågt på listan. Men i söndags hölls som sagt ett Klubbmästerskap med 15 anmälda. Dock var det även vuxna inbjudna.

De friska byiga västvindarna satte seglarna på prov. Vi som stod på land fick bevittna ett par kapsejsningar och det var ordentligt vingligt på länsarna hos vissa.

Själv stod jag på bryggan och ledde tävlingarna som seglades i form av korta sprint-race med klubbens optimistjollar.

Till slut var det tio-åriga Signe Andersson som stod som segrare före Kaspar och Tova Spörndly på andra och tredje plats.

Förhoppningsvis blir det mer kappsegling framöver i ungdomssektionen och kanske kan någon hitta ut på den lokala Sörmlandscupen som sedan några år lite löst arrangeras.

1986 arrangerades för övrigt det första klubbmästerskapet i jolle i Trosa BK. Vann i Optimist gjorde då min bror Jesper. På fjärde plats slutade en viss Mathias Bredin som numera samlat på sig en del mästerskapsmedaljer i matchracing, oftast ingående i Björn Hansens matchracing-team.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.