Arkö Runt 2023 | Resultat

Det blev ett snabbt race runt Arkö, och kanske lite tuffare än vad vissa hade väntat sig. För ovanlighetens skull seglades banan åt ”fel” håll med kryss genom Arkö- och Gränsö sund. Helt rätt tycker jag.

Jag satt hemma i soffan och följde båtarna via diverse appar, och ett tag trodde jag att den gamla 1-tonnaren Joint Venture skulle hota banrekordet, men det står sig med ganska god marginal. Det blev för många slag i de trånga delarna runt Arkösund.

Vinden blåste mellan väst och nordväst, och friskade ibland i upp mot 10 meter. Vissa fick lite strul med spinnakrar och Anna under resans gång.

Till slut ser resultatlistan ganska väntad ut… Även om den första listan som dök upp på arrangörens sida var fel… Hoppas pokalerna hamnade hos rätt seglare. Inga G stod först som segrare, men jag såg förstås att de knappat in fel tid. :-)

Totalsegrare blev Mattias Gustavsson med A22 Tatjana. De tog naturligtvis hem segern i klass 1 också. Tatjana vann även 2020, men då med Ola Lindén som skeppare. Det är också femte gången en A22 vinner totalt sedan 2009.

Tvåa totalt och klassegrare i klass 2 blev Per Enockson med J/70 Jazz. A22 Berit blir tre totalt och segrare i klass 3 är X-332 Inga G som dock ”bara” är åtta totalt.

Bästa Trosa-båt är Dehler 34 DD Funny Too som tar andraplatsen i klass 3 och 9 totalt.

RESULTAT >>

Resultat som jag knåpat ihop, med klasser och andra uppgifter >>>

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.