Raymarine 2star 23 | Anmälningslistan uppe igen

Anmälningslistan för Raymarine 2star har dykt upp på nätet igen. Så nu kan man se vilka som anmäler sig. Listan är dock bara 40 båtar lång, vilket är betydligt mindre än vid samma tidpunkt förra året då det var en bit över 50 i februari. Noterbart är att nya extrema Aspect 45 är anmäld, med Håkan Karlsson och Martin Strömberg.

I övrigt är det väldigt få kvinnliga seglare anmälda ännu, bara två. Och storleken på båtar är större än någonsin, småbåtarna blir färre.

Trosa Båtklubb har två anmälda, Dehler 34 DD Funny Too och X-35 Sedna. I övrigt är Södertälje BS den sörmländska klubb med flest anmälda än så länge, 6 båtar. Arrangörsklubben Oxelösunds SS har bara en, och det är ovan nämnda Aspect 45 med Håkan Karlsson.

Att arrangören har haft strul med hemsidan kan naturligtvis bidra till lite lägre anmälningstakt, men om man jämför med för tio år sedan så finns det ju fler race i shorthanded och på havet vilket antagligen gör att fler tvingas välja. Man kan inte köra allt.

Raymarine 2star >>>

Min statistiksida med anmälda >>>

1 comment for “Raymarine 2star 23 | Anmälningslistan uppe igen

  1. Anders Bergmark
    12 februari, 2023 at 10:42

    Återgång till full jaktstart (halvtimme och timme mellan starter) skulle göra R2S mer intressant för dom mindre båtarna. Mer samlad målgång ger högre spänning ända in i kaklet. Och småbåtarna slipper ligga ute och skvalpa i den mot natten avtagande vinden, långt efter att storbåtarna gått i mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.