Båtkoll i Trosa hamn 20220808

Sol från klarblå himmel, som så ofta denna sommar. Lite kyligt på morgonen, och åter igen stötte jag på en gubbe med en liten hund ute på hamnpiren. Han undrade säkert vad jag va för en figur som gick omkring och fotade alla båtar klockan halvsju på morgonen… Och det är ju en anledning till att jag går tidigt på morgonen, för att slippa människor….

Den här har vi sett förut och är svår att missa. Van de Stadt-designade Trintella 49. Den passerade här på försommaren och den låg här även i augusti förra året. Nederländsk flagga.

Wasa-båtarna kan ibland vara lite knepiga att skilja åt. Trodde att detta var en 360 först, men aktern tyder på en annan modell. Med badplattform så tänkte jag Wasa 370, men den har ju höga sargar runt sittbrunnen, så jag antar att det är en Wasa 38 med ombyggd akter.

Och så ligger det här en liten Express, den andra i år. Och den ser ju riktigt liten ut med en Bavaria 36 närmast och en stor Sun Odyssey på andra sidan.

Och det låg föresten en X-102 i hamnen igen. Men jag kan ju inte ta med alla båtar på bild…

I stället tar jag med en Mamba 29 som inte varit på bild tidigare. Design Jan Becker i början på 80-talet.

Och denna är ju inte vacker. En Catalac 9M. En brittisk katamaran från 1975.

Men vad är det här då? En liten tysk båt, kanske under 30 fot. Någorlunda modernt skrov ,med träöverbyggnad, vilket ju är lite typiskt tyskt. Och utombordare.

Här har vi också en udda båt, men den lärde jag mig förra året. Det är en Archambault Surprise. Design Michel Joubert redan 1977. Antar att de byggts under en lägre tid då jag sett dessa båtar med lite olika utformning på sittbrunnen bland annat. Gissar att det är en rätt kvick båt då den bara väger 1200 kg.

 

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20220808

 1. JohanC
  8 augusti, 2022 at 11:46

  Att Expressen ser liten ut beror väl på att den ÄR liten. ;)

  Jag vill minnas att även katamaranen har varit med tidigare (förra året) eller åtminstone en liknande modell (känner igen modellnamnet).

  • 8 augusti, 2022 at 11:48

   Jo, katamaranen var med på bild även förra året. Stämmer bra.

 2. 8 augusti, 2022 at 13:14

  Den lilla tyska båten är en Biga 242. 7,60 lång. https://biga-yachten.de/biga-yachten/biga-242/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.