Vi försöker i alla fall…

På senare år har deltagarantalet åter sjunkit en del på Trosa Båtklubbs kappseglingar. Och vi befarar att det är fler seglare som faller ifrån de närmaste åren med tanke på hur åldersfördelningen ser ut på startlistorna.

Men vi försöker att hitta på saker som ska locka folka att segla. Förra året återupptog vi onsdagsseglingarna som arrangeras mycket enkelt utan avgifter och priser, och med betoning på träningssegling. Men vi var väl aldrig mer än tre båtar har jag för mig. En gång kom det en ny deltagare, som dock aldrig tog sig i mål, och som jag inte sett sedan dess.

I år har vi en tanke om att på försäsongen ha ett seglarcafé som riktar sig till ”rookies”, där vi helt enkelt pratar om hur det går till på tävling, vilken båt man behöver…utrustning och lite grundläggande regler. Jag har mailat till 300 av båtklubbens medlemmar. Just nu är det TVÅ anmälda. I mailet jag/vi skickade ut efterlysta jag även medlemmar som kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till att lägga en boj, eller ta lite tider på onsdagar. Inget svar…

18 maj är det i alla fall årets första onsdagssegling, och den 21 maj seglas den traditionsenliga Notstickshällan Race för 49:e gången, tror jag. Utan corona-restriktioner blir det mat och festligheter i anslutning till tävlingen i år. Kanske kan det öka deltagarantalet något. Vore ju kul om vi i alla fall kunde bli 10 båtar på banan.

I dag är det för övrigt en månad till klubbens första ordinarie sjösättning. Då kanske Tango åker i sjön.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.