Båtkoll i Trosa hamn 20210810

Hösten närmar sig…bara 12 segelbåtar i hamnen idag. Med andra ord, det finns gott om plats för de som fortfarande har semester.

Dagens första båt är en Aphrodite 42. Design Carl Beyer 1982.

Som jag brukar skriva, vissa båtmodeller dyker upp i flock. I går hade vi en Hunter 40.5 på besök, och för några dagar sedan en Hunter 386, och nu ligger här en ”liten” Hunter 336, med Bergström & Ridder-rigg.

Här är en av Najads mindre modeller, Najad 332 från 2004. Design Judel/Vrolijk.

Och så en finsk-byggd båt, design Eivind Still 1985. En Maestro 35.

Och till sist denna båt som jag först blev lite fundersam över. Den ser nämligen lite annorlunda ut mot vad jag har sett tidigare. Det är en Trålaren från nån gång på 70-talet. Kanske är den här lite nyare. Framför allt så är de ofta självbyggen och då kan de ju se lite olika ut i detaljerna.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20210810

  1. 10 augusti, 2021 at 19:51

    Flockfenomenet är intressant. Det verkar gälla även de förbiseglande båtarna vi ser ute i farleden vid Käftudden. Vissa perioder kan man sakna en del båttyper och rätt som det är dyker det upp flera stycken av just de båttyperna samma dag eller dagarna efter varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.