Båtkoll i Trosa hamn 20210807

Som jag förutspådde i går så skulle det vara fler båtar i hamnen idag. Jag räknade till 37 vilket är det högsta på en vecka. Om man kollar in båtarna från aktern, på bilden ovan, så kan man i princip avgöra vilken som är nyast. Den bredaste förstås. Nästan i alla fall. X-37 till höger, sedan Hanse 355, Dehler 38 och Hanse 385.

Den här gick jag ju bet på igår, och ingen har kommit med något tips som hjälpt mig, men, idag ligger ingen båt brevid. Då är det lätt att se att det längst bak vid relingen står Banner 33. Ja, och det är förstås inte samma Banner 33 som Niels Jeppesen designade. Jag har sökt lite och inte funnit så mycket. En säljes-annons, men den säger ju inte så mycket. Några Banner-modeller från USA, men de verkar inte besläktade med denna…

Det här syns tydligt att det är en Norlin-båt. Albin Delta. Storleken mindre än Novan, och lite större än Alpha. Snygg båt tycker jag.

Flerskrovsbåtarna blir fler och fler i svenska vatten, men det har varit lite trögt. Nu är jag inget stort fan av sådana, och speciellt inte av ”bostadsplatformar” som denna Lagoon 380. Går det ens att kryssa med dom?

Polska Delphia-båtar brukar inte riktigt se ut som alla andra, på gott och ont. Det här är en Delphia 28 från 2008. Andrzej Skrzat står för design.

Danska X-båtar har alltid varit mina favoriter. Här är en X-37, från 2004.

Den här tyska båten, en Hanse 345 har varit på besök i Trosa förut. Tycker många Hanse-modeller ser rätt okej ut, men just denna ser lite konstig ut med de två lägre fönstren samt trälisten över de större fönstren. 2013 kom denna modell.

Precis som de två tidigare båtarna är detta en tysk-flaggad gäst. Jag har dock ingen aning om vad det är för något. Träbåt, 60-tal, 36 fot.

ett litet tips… Anmäl dig till Askö Runt som seglas nästa lördag. Länk i sidomenyn överst till höger…

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.