Båtkoll i Trosa hamn 20210628

Den här veckan blir det kvällspromenader då jag jobbar förmiddagsskift, och det är kanske lite väl tidigt att ta en promenad före halvfem på morgonen….

Idag blev jag lite lurad…På Marinetraffic.com såg jag på eftermiddagen en brittisk Grand Soleil 50 styra in mot Trosa Hamn. Men den kanske inte kom in i hamnen då den inte låg där nu på kvällen när jag kom ner. Men det fanns andra båtar att se på, små som stora…Och här är dagens största. Katamaranen, Lagoon 400, som låg här tidigare är ju liten jämfört med denna tyskflaggade med namnet Emma-Maria. 50 fot är den, men jag vet inte vad det är för modell.

Och efter lite efterlysning på Facebook fick jag svaret att det är en Privilege, och då närmare bestämt en Privilege 495, designad Marc Lombard.

Här har vi en Wasa 360…för det är väl inte en 410? Typisk Ängemark-design. Kom 1979 och byggdes I Södertälje.

Det här är väl en Kompromiss W30. Den ser lite annorlunda ut med två fönster på ruffsidan. 70-talsbåt designad Jörgen Wallin.

I mitten på 80-talet ritade Stefan Qviberg denna Arcona 36. Och om jag minns rätt fanns det en med namn Rubin som vann Gotland Runt vid nått tillfälle.

Förra sommaren fick jag lära mig vad detta var för båt. En franskbyggd Mallard 9M från mitten på 70-talet.

Sedan har vi den här lilla skapelsen med nederländsk flagga i aktern. Med googles hjälp har jag fått fram att det är en Pointer 25. Gissningsvis en fin seglare då den väger endast 1500 kg och har en segelyta ungefär som en Express. Van de Stadt är det som ritat…

Och så avslutar vi med denna långa blåa Sveakryssare från Arvid Laurins ritbord i början av 70-talet.

87 olika båtmodeller har nu hamnat på bild under juni månad, men det är nu det börjar på riktigt. 15 segelbåtar i hamnen idag och det lär bli betydligt mer fender-gnissel framöver.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.