Gotland Runt 2021 | Start under två dagar

Gotland Runt-starten kommer att vara uppdelad på två dagar. SRS Full crew startar på söndagen den 4 juli och övriga klasser startar på lördagen den 3 juli. Detta är naturligtvis på grund av coronan, och det förutsätter, antar jag, att nuvarande restriktioner på max 150 deltagare ändras som planerat till 1 juli.

Jag hoppas att det blir nån form av live-stream, för det blir körigt om man ska åka upp till Stockholm två dagar för att se starterna. Jag har dessutom hört att starterna ska ske ute vid Fjäderholmarna i år, så om så är fallet så är det ju knepigare att se starten live.

Just nu är det runt 190 båtar på anmälningslistan, men det lär ju vara en hel del på väntelistan så de får väl slänga in sin anmälan nu då, senast 17 juni om jag läst rätt i inbjudan.

För de som gillar stora båtar är det nu två VO 70-båtar anmälda, dock är den ena i SRS och den andra i ORC. Vore väl bra om man fick in dessa i samma klass. Dessutom är det två 30-metersbåtar. Dels i Classic-classen där Spirit 100 Gaia är anmäld, och så i SRS där Southern Wind 100 DS L’Ondine är anmäld. Sedan finns det en Swan 77 och en Swan 66. Och ska vi jämna ut det lite så är det en Mini 650 anmäld, en Express och en SeaScape 27, vilket är de minsta båtarna.

Gotland Runt >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.