Onsdagsseglingar i Trosa

Jag har i flera år haft tanken på att försöka få igång någon form av kvällsseglingar i Trosa Båtklubb igen. Jag tror att det behövs, mest för att det kan vara en möjlighet att få ut nya seglare på banan.
I Trosa har vi haft otroligt svårt att locka ut nya seglare på våra kappseglingar.

Om mina tankar går i lås så blir det onsdagsseglingar i maj, juni och augusti. Till en början i ett mycket enkelt format. Om det är svårt att få ut seglare på banan så är det minst lika svårt att få folk att ställa upp och hjälpa till. Och vi har inte råd att låta seglarna själva vara funktionärer, för då blir det inga som seglar.

Det går att köra enkla race utan funktionärer, men till och börja med blir det nog varannan onsdag eftersom jag jobbar skift.

Datumen som jag tänker mig är 19 maj, 2 juni, 16 juni, 11 augusti och 25 augusti.

Det går att göra på olika sätt, men till att börja med tror jag det blir en fast skärgårdsbana, kanske med en fast start- och målpunkt där deltagarna får ta sina tider själva. Det kan bli jakt start, eller så kallad halv jaktstart där tiderna är beräknade på halva banan. Att ha en gemensam start kräver en startlinje, och helst en funktionärsbåt.

Med en Albin 78, en Express och en X-35 på banan blir det lätt stora avstånd och då kan det vara lite roligare med någon form av jaktstart så det om möjligt kan bli lite tätare på banan.

Förhoppningsvis kan vi även locka ut lite båtar från andra bryggor än TBKs. Det vore ju kul om vi lyckas få ut fem sex båtar.

Onsdagsseglingarna kommer på något vis även räknas in i TBK-Cup/KM, men med lite lägre betydelse. Det är ju tanken att det ska vara träning, och man ska kunna ta med sig nya seglare utan att tänka för mycket på resultatet.

Och kvällseglingar är ju mer träning än tävling, så dessa kör vi även om corona-restriktionerna stoppar tävlingsarrangemang.

Håll koll på Trosa BKs hemsida för senaste nytt. www.trosabatklubb.se -> segling


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.