Lindén segrare på Arkö Runt 2020

I dag lördag seglades Arkö Runt, shorthanded och utan flygande segel. Tango valde att stå över i år, mest för att det bjöds in till race utan undanvindssegel vilket jag inte tycker om. Nu var det nog många som var glada att de inte fick anmäla sig med dessa segel. Det blåste nämligen på ordentligt även denna helg. Och jag är då rätt glad att jag ”slapp” segla denna blåsiga dag. Är trött på blåst nu. Ska det fortsätta så här får vi nog hotta upp pappas Sundwind 20. Den gillar vind.

Solen sken i alla fall stor del av dagens race, och cirka 40 båtar kom till start. Rätt oekj för att vara i dessa corona-tider.

Slutlig totalsegrare blev Ola Lindén med en A22, en båt som passade bra i dagens förutsättningar. Tvåa blev 2018 års vinnare Roffe ”Plåt” Erixon med sin Piano och trea Hans Martinsson i en IF. Bra tycker jag att det är en del äldre och mindre båtar i topp. Det visar ju att man inte måste ha en modern stor båt för att vinna kappseglingar.

Bästa Trosa-seglare blev Hans-Göran Nyhrén med sin Sirena 38 Ellida, på plats 31. Thomas Sjöblom, Arcona 340 Leia bröt.

RESULTAT >>>

1 comment for “Lindén segrare på Arkö Runt 2020

  1. Martin Rundström
    11 september, 2020 at 15:02

    Trevlig läsning! Att segla fort utan spinnaker med spirat försegel går ju. Roligare med spinnaker, men i hård vind går det ju nästan lika fort utan, har flera gånger seglat IF med spinn parallellt med Folkbåt som spirat focken, fartskillnaden är inte speciellt stor…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.