Båtkoll i Trosa hamn 20200809

Som ni ser på första bilden, en fantastisk morgon, men kanske inte seglingsvänligt. Inte en vindpust. Det är också ordentligt hög luftfuktighet vilket jag inte alls gillar. Jag håller mig inomhus idag, med fördragna gardiner…
Jag räknade idag till 14 segelbåtar, lite fler än i går, och en en del nytt att skriva om.
Med färre båtar och från i morgon arbete igen så är det osäkert hur det blir med dessa inlägg. Det beror helt enkelt på om det finns nått som är värt att skriva om.

Förhoppningsvis är det någon som skickar mig ett resultat från gårdagens Askö Runt som avgjordes i lätta vindar. Jag tror det var en X-35 som segrade….

Till dagens båtar då…En gäst från vårt västra grannland Norge, en Dragonfly 28 Performance. Ett danskt bygge från 2009.

En riktig långfärdscruiser, Fantasi 44 Pilotehouse. Design Gabriel Heyman, och jag tror att den byggs på västkusten. Ser ut att ha svårt att komma in till bryggan…Men det finns ju gott om plats längre ut där det är djupare. Och så djupt går inte denna, 2 meter.

En Maxi som jag tycker är en av de snyggare Maxi-modellerna, Maxi 1050. Som vanligt är det Pelle P som står för design och båten kom 2002.

En vacker Omega 42, men med en hög mastheadrigg med dubbla spridarpar. Svart mast, kolfiber? Kryssar nog ifrån det mesta i skärgården.

Det här tror jag är en gammal Möre 30, från början av 70-talet. ”Ballad-kopia” kallas den ofta för. Men hur är det igentligen? Är det samma skrov, eller en kopia? Och är det inte Joker som i så fall är originalet?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20200809

 1. Erik Barkefors
  9 augusti, 2020 at 14:19

  Här finns en variant av historien om Joker/Ballad/Möre/ÅH…
  https://www.sailguide.com/batfakta/aah-30-1978

 2. 10 augusti, 2020 at 11:46

  Fantasi 44:an är riktigt fin. Var ombord på den idag (måndag). Kan tipsa om ägaren linjettcharter.se. Vi har hyrt fina Linjetter av Johan i flera år.

  • 10 augusti, 2020 at 15:29

   Misstänkte att det var just den, SWE 20 Vindöga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.