Båtkoll i Trosa hamn 20200804

Sommarvädret verkar stabiliseras nu lagom när många har slut på semestrarna. Själv tycker jag det har varit rätt okej semesterväder. Lite blåsigt kanske, men det har ju knappt regnat alls.
33 båtar räknade jag till idag, och trots att jag var lite tidigare idag så fanns det de som var mer morgonpigga och hann lämna bryggan innan jag var på plats.
Jag stötte även på den lokale seglaren Christer Björk som var på väg mot Sandhamn för lite J/70-racing.

Flerskrovsbåtar väcker uppmärksamhet. Problemet kan ju vara att få hamnplats. Här är en Corsair F27. Och nu lärde jag mig just att det är Ian Farrier som står för design. Antar då att F i modell-namnet står för just Farrier.

Contessa-båten ligger kvar, och därmed får jag chansen ett knäppa en bättre bild. Contessa 35 tror jag som sagt det är. När jag googlar på modellnamnet dyker det upp lite olika varianter. Vissa ser lite mer raceiga ut. Prototypen vann One Ton Cup 1974. Design Doug Peterson.

Här har vi en stabil långseglare, ketchriggad och jag antar att det är stålskrov.

En Scampi dyker upp då och då. Ganska ofta faktiskt. Det här är den 11:e Scampin denna sommar.

Precis som hos Bavaria vimlar det av modeller från franska Jeanneau, och många är väldigt lika. Det här trodde jag var en Sun Odyssey 36, men vid noggrannare koll på bilden och lite sökning på nätet så har jag nu bestämt att det är en Sun Odyssey 39i. Den såg inte så stor ut vid bryggan, men när jag började tänka efter….bakom ligger en SO 35, och den syns ju knappt. Marc Lombard står för design och året var 2005.

En gammal Facil 30. Kan det vara den gamla Trosa-båten Thorsdotter? Facil-båtarna byggdes ju ute på Oaxen inte långt från Trosa.

Jag hann skriva ner Sunwind 26 i mitt kalkylark innan jag började fundera på att den såg lite annorlunda ut. Och det är ju ingen Sunwind, det är en Colombie 66, en norsk konstruktion

En Bavaria 38 Cruiser (2000) med namnet Barolo. Barolo är väl ett italienskt fint vin?

Och här ligger en Amarone och skvalpar…En Bavaria 33 Cruiser (2005). Nått billigare vin hade väl passat bättre? ;-)

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.