Båtkoll i Trosa hamn 20200630

Idag friskade det i ordentligt. Västlig vind, 11 meter vid Landsort. Dagens båtkoll blev svettig! 33 segelbåtar räknade jag till, och en ryslig massa Bavarior. Och dessa kan jag just nu inte identifiera de olika modellerna. Får väl såtta mig och söka bilder på nätet och jämföra…Jag tror det var sju Bavaria-båtar av olika modell. Men nedan följer att antal andra mer eller mindre intressanta skapelser.

Arabesque 30 från Harry Beckers ritbord 1973.

Västkustbyggda Forgus 37. 1995 dök den upp och Hugo Samuelsson har ritat den. Gott om prylar på aktern. Ingen racer direkt…

Det här är ju en Dufour från Umberto Felcis ritbord. Jag tror att det är en 380, för den ser inte riktigt ut som en 405, som låg här för nån vecka sedan.

Linjett-linjerna känner nog alla igen. Det här är en av de senaste modellerna i form av Linjett 34. Seglar förmodligen rätt bra. Det gör ju alla Linjetter.

Omega 42, design Peter Norlin känner nog de flesta igen.

Inte lika vacker som föregående, men jag har fått för mig att den seglar rätt skapligt ändå. De gånger jag sett den på tävling har det varit bra med i resultaten. Compis 97 av Berndt Andersson.

Lång, smal och vacker, Håkan Södergren-designade Lady Helmsman. Naturligtvis ska det vara röda linjer på en Helmsman-båt.

Gul båt och glänsande teak-däck. Den här båten lyste ikapp med solen på kvällen. En Forgus 31 från 70-talet. Forgus 31 ser för övrigt betydligt större ut än vad den är, kanske beroende på den låga överbyggnaden och de små fönstren.

Det var allt för idag. Nu ska jag grotta ner mig i Bavarias alla modeller ;-) eller inte!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.