Båtkoll i Trosa hamn 20200626

Fredag morgon, och jag är på språng lite tidigare idag. Måste dra till jobbet strax efter åtta, så kvart i sju var jag på väg mot hamnen. Lite färre segelbåtar idag, 11 stycken, men inte mindre intressant.

Vi börjar med denna franskbygda Beneteau Oceanis 41. Tror denna modell dök upp på marknaden 2011.

Sedan en ”het” båt. Den ser större ut än vad den är, nya Dehler 34. Rätt tuff faktiskt, och den ser inte lika ”klumpig” ut som vissa andra Dehler-båtar.

Flaggorna satt på många båtar. Detta trots att klockan bara var sju på morgonen. Visserligen finns ingen lag om när nationsflaggan ska vara hissad. Men jag tycker man ska följa traditionerna. Upp med flaggam klockan åtta, och ner klockan nio. Dock senast vid solupp- respektive nedgång. Dessutom tycker jag inte flaggan ska vara uppe när man lämnat båten. I TBKs hamn vimlar det av båtar med flaggor.

 En gammal Maxi 77. Den fösta Maxi-båten som kom 1971. Och det är Pelle Pettersson som naturligtvis står för designen. Notera det lilla runda fönster som är monterat uppepå ruffen. Inte original direkt.

Ytterligare en ”klassisk” båt i form av Ballad. Rolf Magnusson står för design och båten dök upp i början på 70-talet. Men först hette den Joker.

Och så denna båt…Det går uppenbarligen att semestra i det mesta. Jag tror att de var fyra vuxna i denna båt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.