Segla Sydney Hobart virtuellt

På torsdag morgon, svensk tid klockan 03.00 startar Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Tävlingen firar 75 år och på startlinjen finns runt 175 båtar, fler än tidigare. Uppmärksamheten kommer naturligtvis att ligga på vem av de stora 100-fotarna som kommer först i mål. Några rekord-tider lär det inte bli i år. Väderprognoserna spår förhållandevis lätta vindar. Och lätta vindar i det här fallet är runt 10 meter per sekund.

I skrivande stund har jag ingen koll på eventuella svenska deltagare.

Samtidigt med det riktiga racet finns det möjligheter att segla sträckan virtuellt. Dels på det officiella spelet där Virtual Regatta kör. Här får man segla en Class 40.
Alternativ två är Sailonline där det tävlas med 100-fotare.

Sailonline lär det bli några 100 deltagare, medan tävlingens officiella spel Virtual Regatta är 1000-tals deltagare.

Sailonline deltar du gratis, och alla har samma båt. Inga utrustningsval finns, utan det handlar enbart om att välja väg.

Virtual Regatta finns mycket att köpa till i form av segel, autopilot, bottenputs och så vidare. Virtual Regatta kan också köras från mobil och platta via en app, vilket Sailonline saknar.

Jag är registrerad på båda och kommer att starta på Sailonline. Om Tangosailing startar på VR återstår att se. På båda heter jag wwwTANGOSAILINGnu i ett ord.

Sydney Hobart Yacht Race >>>

Virtual Regatta >>>

Sailonline >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.