Inför Höstseglingen

startlista_host_19I morgon lördag är det dags för Trosa BKs tävling Höstseglingen. Lite tidigt kanske. Det är ju fortfarande sommar. Men det är trångt i kalendern så Höstseglingen har blivit en sommarsegling för att inte krocka för mycket med andra race.

11 båtar finns på startlistan och som vanligt är det hög klass på startfältet.

Väderprognoserna är luriga och det ser ut att bli lätta vindar. Kanske inga alls till att börja med. Tävlingsledingen har valt att redan nu anslå en något kortare bana än den ordinarie. I klubbhuset väntar hemlagad lasange med sallad och serveringspersonalen vill inte vänta hela eftermiddagen på seglarna.

Tango har en relativt nytvättad botten och vi kommer före start att tvätta av så gott det går ytterligare. Vi har haft bra fart tidigare i år, men på Sörmlandregattan hade vi lite oflyt samtidigt som vi inte valde rätt väg på kryssen. Målsättningen är naturligtvis förstaplatsen, men det är andra som får finna sig i att vara favoriter.

Expressen Exter med Kalle Widlert och Tobbe Blomberg är alltid snabba, och lättvind är ju ingen nackdel om man sitter i en Express. Men, Expressen är bara en fockbåt, och i vissa vindstyrkor och vinklar har fockbåtarna lite övertag.

Dehler 29 Funny med Christer Björk och Thomas Forslund är också snabba för det mesta, och speciellt i lättvind och på kryss.

Dehler 34 Funny Too med Anders Mathson och Niklas Svensson har kanske inte varit på topp i år, men då kanske de slår till just på Höstseglingen. Funny Too vann för övrigt förra året.

Jan Lindmark och Hasse Lundén med Albin 78 Susanna har åter fått fart på båten efter något år med sämre resultat. Problem med den ihopfällbara propellern sägs det.

Uffe Strömberg och Peter Scheu gör ett besök i Trosa med en liten Aphrodite 22. Herrar Strömberg och Scheu är ju rutinerade seglare i flera klasser så jag räknar med att även de är med och jagar högt upp i fältet. Hur Aphrodite 22 seglar vet jag inte riktig.

En klubbmästerskapstitel står på spel för TBK-seglarna också, men eftersom bonuspoäng delas ut på Arkö Runt och Radön Open är det inte säkert att TBKs sista race på lördagen avgör kampen. Räknar man bort det sämsta resultatet har Susanna två poäng till godo på oss på Tango. Vi har i sin tur två poäng tillgodo på Funny Too.

Klockan 11.00 går starten, om det blåser förstås.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.