Tango bottentvättad

Så var det dags för bottenrengöring inför höstens kappseglingar. Egentligen borde vi tvättat nästa vecka, men jag jobbar kväll och det är svårt att hitta någon som kan lyfta på förmiddagen.Tango_190813_1Det var ordentligt skitigt på botten i år. Men med borstar och hinkar blev det rent efter ett tag. Ja, det råder ju bevattningsförbud och det är därmed inte tillåtet att tvätta med kommunalt färskvatten. På rodret var det en del havstulpaner. Hur hade den sett ut utan färg?

Tango_190813_2Ganska ren efter 30 minuters skurande. Den så kallade hårda färgen är dock inte speciellt hård. Den rinner nästan bort själv…På flera ställen på botten lyckades vi borsta bort färgen helt med en vanlig tvättborste. Borde det inte vara bättre för miljön med en färg som sitter fast? När vi sedan körde ner båten i vattnet blev det alldeles grått i vattnet runt båten.

Ja, nu är den ren i alla fall. Tack Fredrik Modahl för hjälpen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Tango bottentvättad

  1. Lille-Bror Rylander
    17 augusti, 2019 at 21:43

    Nån som testat båttvätten på en segelbåt, Nyfiken om det fungerar utan att lyfta.

    • 18 augusti, 2019 at 08:14

      Jag har inte testat någon båt-bottentvätt. Jag vet de som testade den gamla tvätten i Trosa, och den funkade sådär på segelbåt. Den nya tvätten ska vara betydligt bättre och effektivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.