Båtkoll i Trosa hamn 7/8

Solen är tillbaka och det är fortfarande hyggligt med besökare i hamnen i Trosa. Jag noterar ett par saker. Det är färre stora båtar och fler i storleken runt 30 till 34 fot nu än under de stora semesterveckorna. Det är också färre motorbåtar.

Den här Nederländska 50-fotaren är riktigt schysst. Den skulle jag kunna tänka mig att byta mot min lägenhet ;-) Jag tror att den seglas skapligt då masten så väl tilltagen ut på höjden. Sedan är det ju knappast någon racer. Båttypen är en Enksail NK 43.

Den här är nog lite mer race-vänlig. Elan 37. Rob Humphreys design.

Jeanneau Sun Odyssey 37 Legende.

Det här är en Semona, design Ingemar Nilsson, nån gång på 70-talet.

 

Den här har jag inte riktigt koll på. En Beneteau av något slag. Efter lite sökning på nätet tror jag att det är en Beneteau 36 CC.

 

Det här har jag dock koll på. En Birdie 32. Jan Becker står för design. Det syns väl nästan att den har lite släktskap med vissa Mamba-båtar som ju Jan Becker också ritat.

Vi som kappseglat på 80-talet i Trosa känner väl till denna modell, Comfort 30. Vi minns nog alla SWE 3790 Champ som Hans Lundén framgångsrikt seglade under många år. Men det fanns fler, den gula Soleil med Leif Eriksson och Albatross som seglades av Harald Axling.

En stor stålbåt av okänd modell.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.