Båtkoll i Trosa hamn 6/8

Jodå, det blir bilder på nya båtmodeller även idag. Det var oväntat mycket båtar i hamnen idag. Kanske beror det på väderprognosen, som jag inte har riktigt koll på. Som synes på bilden ovan ligger dimman tät utanför hamnen, och inte en vindpust.

Dagens båtkoll börjar med denna båt. Inte allt för vanlig och jag tror att många inte kan placera vad det är för modell. De kan se lite olika ut, många har svarta rutor. Den byggdes i Södertälje och ritades av Roland Bergström. Modellen är RB 98.

En stabil katamaran med tysk flagga. Cirka 40 fot.

 

X-37 har vi sett tidigare på bild. Akter om ligger en Elan 40, och det ligger faktiskt två Elan 40 i hamnen i dag.

Ytterligare en stabil sommarstuga. Nauticat 43.

 

Här är en för mig okänd modell med tysk flagga. Känner dock igen den, och det är säkert ingen ovanlig båttyp i Tyskland.

Den här modellen känner nog många igen. Det är en Contrast 36. Rolf Magnusson står för design och båten dök upp 1983. Det låg för övrigt två 36:or i hamnen idag. Bakom Contrasten ligger en Albin Delta. Deltan var ju inte någon storsäljare direkt, men i hamnen låg på morgonen två Delta, och det låg faktiskt två Delta i hamnen i går också, och det var inte samma båtar.

Ytterligare en okänd båtmodell. Gissningsvis tysk.

 

Hanse blandar och ger. För någon vecka sedan såg jag Hanse 315 som jag tyckte var riktigt snygg. Det här är en Hanse 345, och den ser riktigt konstig ut med utformningen av rutorna. Och varför den breda trälisten ovanför rutorna?

Och vad har vi här då? En liten kul båt. Ser ut att vara något som det kappseglas med i alla fall.

 

En riktig racer! Ja, det står ju i fören vad det är, men Banner 28 R är en gammal favorit. Just den här, Proud Mary tror jag har hemmahamn i Mariefred. Jag såg den nämligen där för några dagar sedan.
Klarar man att tygla båten är det en riktig snabbseglare, men som jag förstår är den inte helt enkel att hantera. 1979 presenterades Banner 28 och danskarna Ib Hauge Nielsen och Lars Oudrup står för design.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.