Båtkoll i Trosa hamn 4/8

Söndag och min sista semesterdag. Som synes på bilderna regnar det, men det hindrade inte mig från att ta mig ner och knäppa några bilder idag också. Kommande vecka jobbar jag eftermiddags-skift så det är mycket möjligt att båtkollen fortsätter några dagar till.

Dagen börjar med denna franska cruiser. För visst är det väl en cruiser även om den försöker vara lite sportig med tilläggsnamnet performance, Jeanneau Sun Odyssey 409. Fast monterat bord i sittbrunnen, ankarspel i både för och akter är knappast racing.

En katamaran av äldre modell. Jag vet inte vad det är, men Dacapo dök upp i huvudet. Men när jag säker på nätet ser det inte ut som en sådan. Däremot hittar jag något som heter Irokes och so liknar denna. En perfekt båt med tanke på att hamnavgiften baseras på båtlängd.

Här är en tysk som har gott om tamp och prylar på sin båt. Modellen är en Etap 30, och den ser lite racigare ut än de andra Etap-båtarna jag fångat på bild.

Diva 35 presenterades 1985. Bernt Lindquist står naturligtvis för design, precis som alla Diva-båtar. En av de vanligaste båtmodellerna på Gotland Runt 1989-90. Schack Matt, Tai Pan, Gateau och Hägring var några av de framgångsrikaste.

Fenix är ju en ganska vanlig båt, men den har lyckats undvika min kamera, tills nu. Presenterades 1980 och såldes i över 1200 ex.

Beneteau 393 Oceanis Clipper är en riktigt långfärds-cruiser.

 

Och den här lilla tysken är inte vacker. Har ingen aning om vad det är för modell.

Den här däremot är en Maxi 68. 1976 dök denna modell upp, och såldes över 1200 ex. Det finns för övrigt en modell av denna som kallas Maxi 70. Den byggdes 1982 med högre rigg och en annan köl. Men det blev bara två ex av Maxi 70.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 4/8

  1. Erik Barkefors
    4 augusti, 2019 at 10:41

    Pris baserat på längd måste vara uppfunnet av någon som bara sett stora motorbåtar ligga längs med bryggorna.
    Bättre pris vore väl 50:- per meter brygga man använder oavsett om man ligger längs bryggan eller med näbben mot? Då skulle kanske stora motorbåtar börja backa in så att fler fick plats…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.