Båtkoll i Trosa hamn 3/8

Ytterligare en solig morgon, och idag är hamnen nästan full igen. 16 nya båtmodeller har fastnat på mina bilder, och då lade jag flera bilder åt sidan. Jag tor inte att för långa inlägg är bra. Dagens inlägg innehåller en hel del ”kul” båtar. Kan ju också tillägga att en X-43 valdes bort. Den har ju varit med två gånger tidigare.

Jag börjar med att fylla på Maxi-familjen med denna Maxi 999 som kom 1985.

Här är en båt som är lite snabbare och sportigare än ovan nämnda Maxi. Det här är en Swede 38. Påminner lite om Södergrens Helmsman-båtar, men det är ju danskarna Elvtröm & Kjaerulf som står för designen.

Det här skulle man kunna tro är en Swan-båt. Men det är något annat. Det finns en hel del båtmodeller som liknar Swan-båtarna. Minns bland annat Gecco 39 och Grand Soleil på tidiga 80-talet. Men båten på bilen är en Avance 40. Jag är dock inte helt säker på sifferbeteckningen. Det kan möjligen vara en Avance 418 också. Sparkman and Stephens står för designen och båten presenterades 1985.

Även om X-43 fick stå åt sidan idag får vi en dos av X-yachts. Det här är en av modellerna i X-yachts cruising-seri, Xc 38. Det är för övrigt den 200:e båtmodell som hamnar på bild här i denna båtkoll.

 

En typisk Leif Ängemark-design. Den ser ju precis ut som en mindre Wasa-båt. Men det är en Cenit 33. 1983 presenterades båten och det byggdes 72 exemplar.

Även den här båten ser man nog vem som står för designen. En nyare OE 36 trodde jag först när jag såg denna båt. Men den är lite högre, och bredare i aktern. I mitt huvud dökt det då upp, finns det inte en OE 38? Och visst gör det det. När jag sedan gick förbi båten så ser jag att det på luckgaraget står just OE 38. Runt 10 båtar lär det ha tillverkats.

Den här båten har brittisk flagga, och jag har inte riktigt koll på vad det är. Ett dubbel-S finns i fören. Genom MarineTraffic har jag hittat bilder på båten som heter Never Can Tell. Det bör vara en brittisk konstruktion då den är byggd för att stå på botten vid ebb.

 

Och så har jag lyckats fånga en Linjett 32 på bild. 33, 35, 37 och 40 har varit på besök tidigare.

Och vad är det här då? Runt 20 fot gissar jag. Polskt?

Här är en Arcona båt, men det är inte en Arcona 36, utan en Arcona 38. Men den är ju ganska lik 36:an, och som jag förstår är 38:an en förlängd och uppdaterad 36:a.

Albin 82 MS. Per Brohäll står förstås för linjerna. Albin 82 MS var från början en Nimona, men när Albin Marin tog över tillverkning och försäljning så blev modellnamnet Albin 82 MS i stället. Inte speciellt snygg…

Den här ser snyggare ut. En Dehler 36 (CWS?) som presenterades i slutet på 80-talet. Notera racing-bommen.

 

Och så blir det här en liten Hallberg Rassy-kavalkad. Först en Nederländsk HR 49.

Sedan en mindre HR 36 med tysk flagga i aktern.

Och den tredje HR-båten för dagen är en Hallberg Rassy 40.

Så avslutar jag dagen med en Bavaria 39 Cruiser i den inre hamnen, naturligtvis med rullstor.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 3/8

 1. Erik Barkefors
  3 augusti, 2019 at 11:31

  Den brittiska båten är en Southerly. Fällköl och dubbla roder gör att man kan lägga till där det är grunt…
  http://www.soa-forum.org.uk/blog/wp-content/uploads/2018/04/cropped-On-the-Rocks.jpg

  • 3 augusti, 2019 at 11:49

   Tack Erik! Jag hade Southerly lite för långt bak i huvudet för att komma på det. Just denna båt är då antagligen en Southerly 36.

  • 4 augusti, 2019 at 08:38

   En liten uppdatering angående den brittiska Southerly-båten. Den ligger kvar nu på söndagen och då ser jag att det står Southerly 110 på den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.