Båtkoll i Trosa hamn 13/7

Ytterligare en solig och skön sommardag väntar. Lite vindfattigt kanske, men jag tror vinden kommer fram på dagen. De flesta tar sig dock ändå mellan hamnarna för motor, även segelbåtarna.

 

Här är en bekväm båt med mycket prylar. En Jeanneau Sun Odyssey 49. Odyssey-båtarna brukar ju ofta vara lite stora och klumpiga, men detta är en Performance och ser ju riktigt skaplig ut. Ska man ut på långsegling så är det förtås bra med säkerhetsprylar ombord, och på Life@sea kan ni läsa mer om paret Peter och aAnna och deras seglingsäventyr.

Här är en annan bekväm båt, men med mer fokus just på bekvämt boende. Regina 49.

Men allt är inte stort och bekvämt. Att segla på semester behöver inte vara speciellt kostsamt. En Debutant från början på 70-talet kan man nog hitta för ett par tusenlappar på blocket idag. Det är nog så att gästhamnsavgifterna för ett par veckors semester överstiger båtens värde. Men med en sån här kan man ju ta sig in i skärgårdsvikarna där de stora Jeanneau- och Bavaria-båtarna inte kommer in.

 

Ecologica! Jag vet inte om det är så ekologiskt att ha båt, men segla är i alla fall bättre för miljön än motorbåtsåkning. Det här är en polskbyggd Delphia 37. Inte skärgårdens vackraste båt tycker jag.

I dag låg det två brittiska båtar i hamnen. Den ena har varit med i ett tidigare inlägg. Den andra var det för mycket folk vid så jag hade ingen lust att ta upp kameran där.
Däremot hittade jag en udda tysk. En röd trimaran som ser ganska snabb ut. Kolfiber-rigg och ett enormt kolfiber-peke. Albatros heter skapelsen, men vad det är för modell har jag ingen aning om.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 13/7

  1. 14 juli, 2019 at 09:50

    Den röda tyska trimaranen är tydligen en Farrier F32 RX. Tack till Facebookgruppen Svenska Flerskrovsvänner för hjälpen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.