ÅFOR 2019 | Dagen före start

Lördag och seglarna laddar som bäst inför morgondagens start. I skrivande stund är det väl skepparmöte snart, och VM-match för Sverige i fotboll. Själv har jag jobbat idag, och därför har jag inte så mycket nytt att skriva egentligen.

Väderprognoserna står sig, med väst och sydvästvindar under söndag och måndag. Friska sådana, och kanske kuling. Det kan med andra ord bli ett snabbt race och VO65 HiQ har ju som mål att slå banrekordet, vilket inte ser helt omöjligt ut. Sedan gäller det för bakomvarande att hinna så långt som möjligt innan nordvinden kommer på tisdag morgon. Som det ser ut nu hinner Big Boat i mål innan fronten på tisdag och en stor del av SRS A-båtarna också, liksom många i ORCi B.

Klockan 11:00 på söndagen går första start mellan Stadsgården och Kastellholmen, sedan är det 14 starter med tio minuters mellanrum.
Jag skulle ha jobbat i morgon, men lyckades övertala chefen om hur viktigt det var att vara ledig en dag som denna, så jag och pappa sätter kurs mot Fjällgatan på söder. Det kan hända att det blir någon rapport från mig, mest troligt då på Facebook. Så sitter ni hemma och undrar hur det går så kika in på Tangosailings Facebook-sida under morgondagen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.