Seapilot2star 2019 | Starten har gått

Starten har gått! Det är ett riktigt kyligt väder som seglarna ger sig ut i. 12 grader och småregn, och dessutom motvind. Jag höll på att frysa ihjäl där jag stog vid starten i live-sändningen. Vantar och toppluva hade behövts.

De första starterna hade ganska lätt vind runt 3 m/s, men efter hand ökade vinden och ett tag blåste det på runt 7 m/s. Sedan minskade vinden lite igen, och längre ut mot Gustav Dahlén tror jag det blåser runt 3-4 meter.

Det är kryss mot Visby och det lär ta tid. För flera seglare lär det bli kort vila i natt då första start från Visby sker kl. 08:00 på tisdagen.

Starterna gick utan större incidenter. Ett par fartyg passerade området och störde starterna, men det är inget att göra åt.

X-119 Emfi, startade de i fel start? Jag saknade dem när deras startgrupp gav sig iväg. Sedan kom de in strax innan nästa start och rundade startbojen och gick ut igen.

För övrigt ser favoriterna ut att hålla, än så länge. Om, och när det blir vindvrid så kan det ju hända saker. Och fram mot natten när seglarna blir trötta och tappar skärpan.

www.seapilot2star.se >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Seapilot2star 2019 | Starten har gått

  1. Johan Kindeborg
    27 maj, 2019 at 21:49

    Blir en sen kväll/natt på havet, verkar det som (;-))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.