Besök på Marinex

marinex_190429

En liten röd stuga…

I går måndag var jag och pappa en sväng till Marinex-segel i Oxelösund. Först och främst handlade det om att lämna in våra 23 år gamla Rebellsegel för lite uppdatering. Nytt fönster i storen, en extra travare längst ner på storen, och ny snörplina med lås i fockens underlik. Förhoppningsvis funkar dessa segel många år till som transport- och cruisingsegel. Tror faktiskt de skulle duga som racingsegel också på klubbtävlingarna. De prasslar ju fortfarande.

Det lilla segelmakeriet i Oxelösunds hamn, är visserligen inte så stort, men de verkade ha en hel del att göra. Det låg påbörjade arbeten lite här och där. Ett storsegel till en Swan 40 bland annat.

Lämna in segel för underhåll borde man ju göra på hösten när det är lite lågsäsong på segelmakeriet.

På baksidan av byggnaden stog för övrigt en Express, SWE2002. Planen verkar vara att den ska segla i år, med Marinex-killarna ombord, bland annat SM i Båstad. Vore kul att få möte dem på Arkö Runt i höst.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.